Zal kapper Biber dan toch blijven knippen?

De beelden van jonge amokmakers in de straten van de Britse hoofdstad zijn de wereld rondgegaan. In een van de zwaarst getroffen gebouwen had de 89-jarige kapper Aaron Biber zijn kapperszaak. Alles leek erop dat de man na ruim 40 jaar zou moeten kappen met zijn werk.

“Ik zal waarschijnlijk mijn zaak voorgoed moeten sluiten”, zei de ongelukkige bejaarde kapper die vorig jaar zijn vrouw verloor. “De prijs om alles te herstellen ligt te hoog, want ik ben niet verzekerd.” In The Jewish Chronicle haalt hij ook uit naar de onruststokers: “Het zijn mensen zonder gevoelens die zinloze dingen doen.”

De getuigenis van de man greep iedereen bij de keel. Drie reclamebureau’s verenigden zich om geld in te zamelen voor Biber. Onder meer via socialenetwerken werd het verhaal van de 89-jarige kapper gretig verspreid. “Het is erg dat socialenetwerken een slechte reputatie krijgen door de rellen in Londen, nu kunnen we laten zien dat je met die socialenetwerken ook goede dingen kunt doen”, zegt Bjorn Conradi, een van de initiatiefnemers.

Op de website waar het geld kan worden verzameld, staat de volgende boodschap te lezen: “laat ons het internet gebruiken om dit verhaal te verspreiden en om geld in te zamelen zodat Aaron opnieuw kan gaan werken, waardoor hij zich geen zorgen moet maken op zijn oude dag.”

De kans dat Aaron snel opnieuw met een schaar door de haren van klanten kan gaan, lijkt alleszins heel groot. Op nauwelijks een paar dagen werd er ruim 17.000 pond ingezameld, ofwel bijna 20.000 euro.

lees ook