"Marktrock moet kaart van de jeugd trekken"

Op de tweede dag van Marktrock in Leuven hebben studentenbands zich in de namiddag aan het publiek en de jury voorgesteld tijdens Students on Stage. Daarna warmde Intergalactic Lovers het publiek op voor hoofdacts Gorki en K's Choice.

De studenten speelden op de Vismarkt. De winnaar van de competitie, het Leuvense duo Esther en Fatou, mag zondag de laatste festivaldag openen op het hoofdpodium.

"Dit is de kaart die Marktrock moet trekken", vindt radiomaker Jan Hautekiet. "Jong talent een kans geven, snel oppikken en snel laten doorgroeien".

Jong talent dat al helemaal is doorgebroken, zijn Lara Chedraoui en haar kompanen van Intergalactic Lovers. Zij warmden het publiek op de intussen zowat volgelopen Oude Markt op voor Gorki en K's Choice.

De tweede dag van Marktrock heeft 38.000 bezoekers gelokt. In de loop van de avond bleef het grotendeels droog, maar bij het ingaan van de nacht begon het zwaar te regenen. Gorki en K's Choice hadden ondertussen het beste van zichzelf gegeven. Op de Vismarkt trad Big Bill op met zijn "friends".

Even beroering door dakbrand dicht bij Oude Markt

In de buurt van het hoofdpodium op de Oude Markt, in de Parijsstraat, is in de late namiddag brand uitgebroken aan een dak. De Leuvense brandweer had het vuur snel onder controle. Samen met de veiligheidsmedewerkers sloot de brandweer de Parijsstraat af, maar het noodplan moest niet van kracht worden. Het festival zelf werd uiteindelijk niet verstoord door het incident.