Braziliaanse anti-maffiarechter vermoord

In São Gonçalo, en voorstad van de Braziliaanse miljoenenstad Rio de Janeiro is een rechter vermoord die bekend stond voor haar strenge aanpak van de georganiseerde misdaad. Haar wagen werd met kogels doorzeefd. Ze is inmiddels al begraven.

Volgens getuigen werd de auto van rechter Patricia Acioli door twee motoren en twee wagens met gemaskerde inzittenden onderschept toen ze bij haar thuis arriveerde.

Rechter Acioli heeft onder meer leden van de militaire politie veroordeeld die ervan beschuldigd werden elf mensen te hebben geëxecuteerd in São Gonçalo.

De rechter genoot tussen 2002 en 2007 politiebescherming, maar ze had die vraag nadien niet hernieuwd ondanks meerdere doodsbedreigingen. Momenteel worden naar schatting 87 Braziliaanse rechters met de dood bedreigd.