Feest In Het Park lokt ongeveer 40.000 man

De voorbije editie van Feest In Het Park heeft ongeveer 40.000 bezoekers gelokt naar het festivalterrein in Oudenaarde. Organisator Wim Merchiers is een tevreden man. Gabriel Rios kreeg zaterdag op het festival een gouden plaat voor "The dangerous return", het album dat hij maakte met Jeff Neve en Kobe Proesmans. Voor de festivalzomer koos het trio voor een iets grotere bezetting.

Feest In Het Park-organisator Wim Merchiers blikt in Het Nieuwsblad bijzonder tevreden terug op de voorbije editie van het festival in Oudenaarde. "Vorig jaar lokten we 33.000 bezoekers. Dit jaar was de opkomst 20 procent hoger", aldus Merchiers. "Het was de meest gezellige en sfeervolle, de meest rustige en de muzikaal sterkste editie ooit", klinkt het.

Gabriel Rios was een van de opmerkelijkste acts op de voorbije editie van Feest In Het Park. Net als op de andere festivals kregen Rios, Neve en Proesmans ook op Feest in het Park in Oudenaarde het gezelschap van bassist Ruben Samama en gitarist/toetsenist/percussionist Stoffel Verlackt.

"De liedjes van de theatertournee hebben een festivalbezetting gekregen, maar de basis -piano, gitaar, drums- blijft dezelfde", zegt Rios. "Het klinkt nog zoals op de plaat".

Van die plaat zijn inmiddels 10.000 exemplaren verkocht, zodat Rios na het concert van StuBru-presentatrice Kirsten Lemaire een gouden plaat kreeg. Hij neemt ze niet mee naar Gent of New York. "Ik geef zoiets altijd aan mijn ouders in Puerto Rico", zei hij.

De andere bekende namen die zaterdag op het podium stonden waren Seasick Steve (foto), die Pete Doherty verving, en Das Pop. Seasick Steve bleef bij zijn festivalgewoonte om nu en dan een meisje op het podium te vragen. Hij liet het publiek ook een verjaardagsliedje zingen voor de geluidsman. Het festival werd zondag afgesloten door onder anderen Triggerfinger, Arno en Dj Lefto.