Kerk Begijnendijk 3 dagen dicht na vandalisme

De parochiekerk Sint-Lucia in Begijnendijk moet dit weekend noodgedwongen de deuren dicht houden. Vandalen hebben een ruit ingeslagen om binnen te raken en hebben daarna verschillende gordijnen in brand gestoken. Ze hebben ook de brandblusapparaten van de kerk leeggespoten.

De brand en het vandalisme werd gisteravond ontdekt. Toen hing de kerk vol met rook. De brandweer van Aarschot is ter plaatse gekomen om het gebouw te laten ventileren. Op de grond en op de stoelen lag een dikke laag stof van de brandblusapparaten. 

Na een eerste inspectie lijkt er niets gestolen uit de kerk, maar de materiële schade is wel aanzienlijk. Het kerkbestuur laat de aangerichte schade schatten door een expert. De politie is een onderzoek gestart, voorlopig ontbreekt elk spoor van de dader(s).

De komende dagen gaat een gespecialiseerde kuisploeg aan de slag in de kerk. Totdat de kerk weer proper is, zullen er geen misvieringen of andere plechtigheden kunnen plaatsvinden in de kerk. Zeker tot en met maandag, de feestdag Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart, zal de kerk gesloten blijven.