Knokke breekt mojitowereldrecord voor goede doel

Op het strand in Knokke is vanmiddag het wereldrecord mojito maken gebroken. Personeelsleden van een plaatselijke horecagelegenheid zijn erin geslaagd een mojito te maken van 2.011 liter. De initiatiefnemers willen met het wereldrecord geld inzamelen voor het goede doel.

Het wereldrecord komt nu terecht in het Guinness Book of Records. Een plaatsje in dat wereldberoemde boek is overigens niet de enige bekommernis van de initiatiefnemers. Ze willen de cocktail verkopen ten voordele van de “Kleine Dennen”, een centrum in Knokke dat jongeren uit moeilijke thuissituaties begeleidt naar zelfstandig wonen.

De cocktails worden vandaag op het strand verkocht aan 5 euro per glas. Wat niet verkocht raakt, wordt op flessen getrokken en verkocht aan de plaatselijke horeca. De organisatie rekent op ruim 40.000 euro opbrengsten.

Het vorige wereldrecord mojito maken was nog maar een maand oud en stond met 1.300 liter op naam van een bar uit Italië. Dat is nu met ruim 700 liter verbroken. De initiatiefnemers hadden voor hun cocktail van 2.011 liter een zeshoekig glas van 2 meter hoog en een diameter van 1,60 meter nodig. Een mojito is een cocktail op basis van rum, limoen en munt.