Man die agent neerschoot, is aangehouden

De man die gisteravond in Antwerpen een agent in het been heeft geschoten en verschillende mensen heeft bedreigd met geweren, is aangehouden. Bij een vuurgevecht met de politie is de schutter zelf ook gewond geraakt aan het been. Hij staat bij het gerecht bekend voor winkeldiefstallen. Hij wordt beschuldigd van bedreiging en van slagen en verwondingen.

De politie was gisteravond naar de Harmoniewijk gegaan nadat enkele meldingen van buurtbewoners waren binnengekomen over schoten en een man die verschillende mensen zou hebben bedreigd met een vuurwapen. Zo zou de verdachte een fietser hebben beschoten en een autobestuurder met een wapen hebben bedreigd.

"Ik heb een persoon gezien die voor mijn raam stond, die een machinegeweer bovenhaalde en dat op een soort bloembak neerlegde", zegt een ooggetuige. "Daarna haalde hij een handpistool boven. Hij draaide zich en wees naar ons en zei: "Maak dat je wegkomt.""

Toen de politie ter plaatse kwam, ontstond een vuurgevecht met de verdachte. Daarbij raakten zowel de verdachte, een 42-jarige man, als een politieagent gewond aan het been. Beiden zijn niet in levensgevaar, de agent had slechts een schampschot.

De verdachte had drie wapens bij zich. Volgens de ooggetuige is er minstens vijf keer geschoten. Er is een onderzoeksrechter aangesteld die meteen de nodige vaststellingen liet doen.

De man heeft een psychiatrisch en gerechtelijk verleden. Hij staat bij het gerecht bekend voor winkeldiefstallen. Vanmiddag heeft de onderzoeksrechter de man verhoord in het ziekenhuis, waar hij wordt verzorgd voor zijn schotwonde. De onderzoeksrechter heeft de man aangehouden en in beschuldiging gesteld van bedreiging en voor slagen en verwondingen.