Toeristen moeten nacht doorbrengen in kabellift

In Beieren, in het zuiden van Duitsland, zijn 20 toeristen met een helikopter bevrijd uit een geblokkeerde gondel. Ze waren op weg naar het bekende slot Neuschwanstein, maar de kabel van de lift werd geraakt door een deltavlieger.

De toeristen, onder wie ook 4 kinderen, moesten de nacht noodgedwongen in de gondel doorbrengen, 50 meter boven de begane grond. Gisteravond konden de reddingsdiensten al 26 toeristen bevrijden, maar ze moesten de reddingsoperatie staken toen het donker werd.

De geblokkeerde toeristen kregen wel eten en dekens. Vanmorgen konden ze eindelijk uit hun benarde positie worden bevrijd.

De piloot van de deltavlieger die de kabellift raakte, is ongedeerd. Zijn passagier is lichtgewond. Over de omstandigheden van het ongeluk is er nog geen duidelijkheid.