Veel volk op uitvaart van politica Erika Thijs

Vanmorgen is CD&V-politica Erika Thijs in Bilzen begraven. Ze stierf op 51-jarige leeftijd aan kanker. De plechtigheid werd bijgewoond door zo'n 1.200 mensen: familie en kennissen, CD&V-politici en vooral veel gewone Limburgers die de politica een warm hart toedroegen.

In de kerk van de landcommanderij Alden Biesen in de Bilzense deelgemeente Rijkhoven was er plaats voor 200 genodigden. Aan de galerij en in een tent stond een scherm waarop iedereen buiten de kerk ook de plechtigheid kon volgen. Er stonden zo'n 600 stoelen, maar dat was niet genoeg om iedereen een zitplaats te geven.

Na de plechtigheid was een drink voor alle aanwezigen in het kasteel Alden Biesen. Dat had Thijs zelf gevraagd omdat ze herdacht wil worden zoals ze geleefd heeft: als iemand die ondanks tegenslagen toch de prettige kanten van het leven zag.

Erika Thijs was gedeputeerde van Welzijn, Gezondheid, Ouderen en Maatschappelijke Integratie voor de provincie Limburg. Daarvoor was ze senator en directeur Beweging van CD&V.