Zanger Jan Smit wordt bokser in oorlogsfilm

De Nederlandse zanger Jan Smit (25) gaat de hoofdrol vertolken in de oorlogsfilm "Het bombardement". Smit gaat de rol vertolken van amateurbokser Vincent, die samen met zijn vriendin Eva getuige is van het bombardement op Rotterdam in mei 1940.

De opnames voor de film vinden volgend voorjaar plaats. In 2012 moet de film uitkomen. De zanger is gevraagd door de makers van de film en heeft geen auditie moeten doen.

"Ik was ontzettend vereerd dat ze me wilden hebben, maar dacht meteen: past Jan Smit als held in een oorlogsfilm? Ik vond het een gek idee", zegt de zanger in het Algemeen Dagblad. Maar uiteindelijk konden de makers hem toch overtuigen. "Kom maar op, dacht ik, toen ik het prachtige script had gelezen. Ik ga het gewoon doen."

Jan Smit, die als tienjarige doorbrak als Jantje Smit, heeft vooral ervaring als zanger en presentator van televisieprogramma's. In 2005 liep er ook een realitysoap rond zijn persoon, "Gewoon Jan Smit".

Smit is niet de eerste Nederlandse zanger die in een film speelt. Onder anderen Marco Borsato deed het hem al voor in "Wit licht".