Gevaarlijk rijden door overvloedige regen

De overvloedige regenval van vanmorgen heeft geleid tot problemen op de weg. Het Vlaams verkeerscentrum meldde dat het gevaarlijk rijden was op verschillende autowegen.

Op veel autosnelwegen was de linkerrijstrook zo goed als onberijdbaar door wateroverlast. "De zichtbaarheid op sommige snelwegen is extreem slecht", waarschuwt Hajo Beeckman van het Vlaams Verkeerscentrum. "De weggebruiker moet zijn snelheid zeker matigen om op tijd op problemen te kunnen anticiperen.

Er zijn ook verschillende ongevallen gebeurd, onder meer op de Antwerpse ring, op de E313 ter hoogte van Geel en op de E314 in Diest. Veel ongevallen waren te wijten aan watergladheid. In Brussel moesten enkele tunnels worden afgesloten door wateroverlast.

Er was ook wateroverlast op de E19 in Vilvoorde en op het knooppunt in Lummen. "Een tweede probleem is dat hier en daar het water heel moeilijk wordt weggevoerd door het rioleringsstelsel", zegt Beeckman.

De regen trekt nu weg via het oosten, maar de brandweer had nog uren nodig om het overtollige water weg te pompen.