Marktrock heeft 100.000 bezoekers gelokt

Het gratis stadsfestival Marktrock in Leuven heeft meer dan 100.000 bezoekers gelokt gespreid over drie dagen. De formule waarbij op vijf podia verspreid over de stad enkel Belgische groepen spelen, slaat blijkbaar aan.

De laatste avond mocht Zornik afsluiten op het hoofdpodium op de Oude Markt. Daarvoor traden ook Arquettes, The Galacticos en The Tellers op. Daarna dook de Oude Markt de nacht in op de tonen van Trash Radio en Gunther Desamblanx. Andere headliners op de zijpodia waren onder meer Owen ft. Stan Van Samang en Buscemi.

Het juiste bezoekersaantal van het stadsfestival, met in totaal 54 optredens op 5 verschillende pleinen, was niet meteen duidelijk. De Leuvense politie schat dat er op 3 dagen zo'n 85.000 mensen naar het festival zijn afgezakt, maar volgens organisator Henk Vermeulen waren er 103.000 bezoekers.

De Oude Markt moest alleen op de eerste dag twee keer tijdelijk worden afgesloten, maar liep zaterdag en zondag wel steeds aardig vol. Ondanks het mindere weer bleef het festival tijdens de optredens grotendeels regenvrij. De Leuvense politie noteerde tijdens de slotdag geen noemenswaardige incidenten. Na afloop van de laatste Marktrock-dag moesten wel 74 autobestuurders op zoek naar hun foutgeparkeerde wagen die was getakeld.