Spaanse ontwerper Jesus del Pozo overleden

De Spaanse ontwerper Jesus del Pozo is overleden, hij was 65. Dat heeft de Fashion Creators Association in Spanje meegedeeld. Del Pozo is een van de meest invloedrijke ontwerpers van de Spaanse mode-industrie.
Modecollectie Jesus del Pozo winter 2011-2012

"We moeten hem herkennen als een van de grondleggers van de huidige Spaanse mode-industrie", zegt de voorzitter van de Fashion Creators Association, Modesta Lomba. "Hij heeft de weg geopend voor alle andere ontwerpers vandaag."

Jesus del Pozo opende zijn eerste outletwinkel in Madrid in 1974, hij was een tijdsgenoot van ontwerpers Antonio Miro en Adolfo Dominguez. Zijn eerste eigen collectie tekende Del Pozo in 1976. Del Pozo was al een tijdje ziek. Hij had problemen met zijn longen. "De laatste maanden was hij erg verzwakt, maar hij is tot het einde geëngageerd en met energie blijven voortwerken", aldus Lomba.