Zwitsers-Argentijnse film wint in Locarno

De Argentijns-Zwitserse coproductie "Back to stay" is bekroond met de Gouden Luipaard op het filmfestival van Locarno in Zwitserland.

De intimistische film van de uit Zwitserland afkomstige Argentijnse cineaste Milagros Mumenthaler vertelt het verhaal van drie opgroeiende zussen die na het overlijden van hun grootmoeder op eigen benen moeten leren staan. Actrice Maria Canale, een van de drie zussen uit de prent, werd vereerd met de Luipaard voor beste actrice.

De Zilveren Luipaard ging naar de film "Policemen" van de Israëliër Nadav Lapid. Er was ook nog een speciale juryprijs voor de Japanse dichter-regisseur Shinji Aoyama voor diens poëtische jeugdfilm "Tokyo Koen".

De prijs voor beste regie was weggelegd voor de Roemeen Andrian Sitaru voor zijn film "Best intentions". Hoofdrolspeler Bogdan Dumitrache mocht de acteursprijs in ontvangst nemen.