Beyoncé steelt show op MTV Awards in LA

Katy Perry en Lady Gaga hebben de belangrijkste prijzen gewonnen tijdens de uitreiking van de MTV Video Music Awards 2011. Adele kreeg de meeste prijzen, maar het was vooral Beyoncé Knowles die met de aandacht ging lopen tijdens de awardshow in Los Angeles.

Beyoncé Knowles mocht op het podium de award voor beste choreografie in ontvangst nemen voor haar clip "Run the world (Girls)". Na haar optreden knoopte de 29-jarige zangeres haar  vestje open en wreef ze veelbetekenend over haar buik. Haar echtgenoot Jay-Z reageerde uitbundig op de onthulling van zijn vrouw. Het wordt hun eerste kindje.

Katy Perry kon drie van haar negen nominaties verzilveren op de MTV Video Music Awards. Met "Firework" won ze de prijs voor video van het jaar, de belangrijkste onderscheiding van de avond. Ze kreeg ook de prijs voor beste samenwerking ("E.T." met Kanye West) en beste special effects ("E.T.").

Lady Gaga moest tevreden zijn met de award voor video van een vrouw en de prijs voor video met een boodschap. Ze won beide prijzen met "Born this way". De flamboyante popster had zich uitgedost als een man tijdens de awardshow.

De Britse Adele won vier prijzen in nevencategorieën. Ook Britney Spears, Justin Bieber, Nicki Minaj, Foo Fighters en Tyler, The Creator mochten een keer juichen. Er waren verschillende optredens tijdens de glamoureuze show. Tony Bennett en Bruno Mars brachten een eerbetoon aan de vorige maand overleden Amy Winehouse.

Erelijst MTV Video Music Awards 2011

popvideo "Till the world ends" - Britney Spears
rockvideo "Walk" - Foo Fighters
hiphop video "Super bass" - Nicki Minaj
video man "U smile" - Justin Bieber
video vrouw "Born this way" - Lady Gaga
video met een boodschap "Born this way" - Lady Gaga
choreografie "Run the world" - Beyoncé
special effects "E.T." - Katy Perry & Kanye West
samenwerking "E.T." - Katy Perry & Kanye West
editing "Rolling in the deep" - Adele
cinematography "Rolling in the deep" - Adele
art direction "Rolling in the deep" - Adele
regie "Rolling in the deep" - Adele
debuut "Yonkers" - Tyler, The Creator
video van het jaar "Firework" - Katy Perry