Biljetten graaien op Nederlandse snelweg

Op de A2-snelweg bij Maastricht is vanmorgen een grote verkeerschaos ontstaan. Oorzaakvan de chaos was geen verkeersongeval, maar wel een geldkoffer waarvan de inhoud massaal op de rijvakken belandde.

De container waarin het geld zat, moest naar een bankautomaat gebracht worden, maar die eindbestemming werd niet gehaald. Door een barst in de container kwamen de biljetten op de straat terecht. "Het waaide de hele snelweg over", zegt een journalist die toevallig bij de geldkoffer passeerde. "Overal waar we keken lagen biljetten", zegt de man tegen de NOS.

Hij zag overal mensen de bankbiljetten van de grond graaien, om ze vervolgens in hun auto te proppen. Hoeveel geld er precies is verdwenen, is niet bekend. De politie benadrukt dat het geld meenemen diefstal is. "Ondertussen is al een beetje geld teruggebracht", zegt een woordvoerder van de politie. "Een meneer heeft ons gebeld om te zeggen dat hij een aantal honderden euro's wilde terugbrengen."

De bestuurder van het geldtransport heeft geen idee hoe het geld verloren is gegaan. Hij had het kort en bondig over een "rotdag". De journalist die getuige was van het tafereel heeft gezegd dat hijzelf geen geld heeft meegegritst. "Absoluut niet neen, we hadden onze handen meer dan vol genoeg met het filmen van de chaos."

lees ook