Doden bij grondverschuivingen in Oeganda

In het oosten van het Centraal-Afrikaanse land Oeganda zijn minstens 23 mensen omgekomen door grondverschuivingen, veroorzaakt door zware regenval. Het district Bulambuli, aan de grens met Kenia, heeft ook te kampen met overstromingen.

Inwoners en hulpdiensten van het Rode Kruis hebben 15 lichamen opgegraven en 2 mensen gered in het dorp Mabono, zo'n 270 kilometer ten noordoosten van de hoofdstad Kampala. In een tweede dorp in dezelfde streek zijn 8 doden gevallen door het noodweer.

"We hebben hulpploegen naar de getroffen gebieden gestuurd en we zullen naar alle waarschijnlijkheid nog slachtoffers vinden", zegt woordvoerder Catherine Ntabadde van het Rode Kruis.

De Britse omroep BBC meldt dat er mogelijk 35 dodelijke slachtoffers zijn en dat het dorp Namwidisi helemaal overstroomd is met modder.

Vorig jaar eiste een grondverschuiving in hetzelfde gebied nog 350 mensenlevens.