Familieleden van Khaddafi vluchten naar Algerije

Vandaag zijn verschillende familieleden van de verdreven Libische leider Moe'ammar al-Khaddafi gevlucht naar buurland Algerije. Dat bevestigt het Algerijnse ministerie van Buitenlandse Zaken. Volgens de rebellen is een andere zoon, Khamis, gedood in Tripoli.

Volgens Algerije gaat het om zijn echtgenote Safia, zijn dochter Aisha en zijn zonen Hannibal en Mohammed. "Dit nieuws is ook gemeld aan de secretaris-generaal van de Verenigde Naties, aan de voorzitter van de VN-Veiligheidsraad en aan Mahmoud Jibril, de voorzitter van de Nationale Overgangsraad", luidt het communiqué van het Algerijnse ministerie van Buitenlandse Zaken.

Eerder had het Egyptische persbureau Mena op gezag van een bron bij de Libische rebellen gemeld dat een konvooi geblindeerde wagens de Libisch-Algerijnse grens was overgestoken. Toen hadden de Algerijnse autoriteiten nog ontkend dat familieleden van Khaddafi naar Algerije waren gevlucht. 

Algerije is officieel neutraal tegenover het conflict in buurland Libië, maar volgens sommige fracties bij de Libische rebellen steunde Algiers het regime van Khaddafi. De verdreven Libische leider zelf blijft intussen spoorloos. 

Khamis gedood?

Volgens de commandant van de Libische rebellen in de hoofdstad Tripoli is een andere zoon van Khaddafi, Khamis, gedood bij gevechten. Khamis zou gewond naar een ziekenhuis gebracht zijn maar hij is daar aan zijn verwondingen overleden. Het bericht is nog niet bevestigd door onafhankelijke bronnen.