Jongeren trotseren orkaan in zwembroek

Orkaan Irene werd de voorbije dagen aangekondigd als een historische storm: Amerikanen uit lager geleden gebieden geëvacueerd moesten worden en ze werden aangemaand om binnen te blijven. Voor een groep jongeren was net dat het teken om het omgekeerde te doen: zij sloegen alle waarschuwingen in de wind.

Voor een lokale televisiezender bracht reporter Eric Fisher een rechtstreeks verslag uit over de doortocht van orkaan Irene in de Amerikaanse staat Virginia. In zijn verslag vertelt hij onder meer over de kracht van Irene en over de windsnelheden die de orkaan haalt.

En hoewel het geen weer lijkt om in rond te lopen, schrikken enkele jongeren en automobilisten achter de reporter duidelijk niet van de zondvloed. Vijf jongeren paraderen zelfs moedwillig achter een verbouwereerde Fisher, in niets meer dan een simpele zwembroek. Een van de jongens toont in zijn enthousiasme meer dan zijn zwembroek alleen.

De reporter besluit zich voor de camera te excuseren voor de taferelen die zich achter zijn rug afspelen. “Om eerlijk te zijn ben ik sprakeloos met wat hier gebeurt”, zegt Fisher. “Het is beter dat het verslag hier stopt, want ze geven hier een slecht voorbeeld.” Terwijl hij het tot slot nog heeft over twee mensen die in North Carolina zijn omgekomen door Irene, passeren er opnieuw mensen achter zijn rug. “Om eerlijk te zijn, dit is om depressief van te worden”, besluit de man.

lees ook