Museum voor Zangeres Zonder Naam

In het Nederlandse dorp Stramproy, een deelgemeente van Weert, komt er een museum voor Zangeres Zonder Naam. Zangeres Zonder Naam was een bekende vertolkster van het Nederlandse levenslied en scoorde hits met onder meer "Mexico", "'t Was aan de Costa del Sol" en "Keetje Tippel".

Zangeres Zonder Naam was het pseudoniem van Maria Servaes-Bey (1919-1998). Ze stierf op 79-jarige leeftijd. Ongeveer 25 jaar geleden stopte ze met zingen.

Het museum zal geopend worden in restaurant Spieghelpaleis de Luifel in Stramproy. Initiatiefnemer Albert Binnenmars is druk bezig om zo veel mogelijk spullen van de artieste te verzamelen voor de expo.

Zangeres Zonder Naam woonde het grootste deel van haar leven in Stramproy en is er ook begraven. Tijdens haar carrière nam ze meer dan 500 nummers op. Ze begon haar carrière bij Johnny Hoes, meer midden de jaren 70 brak Zangeres Zonder Naam met de onlangs overleden platenbaas. In 1975 nam ze afscheid van haar publiek in Tilburg.