Onderzoek naar politie in Aalst na kindermoord

Het parket van Dendermonde opent een onderzoek naar het optreden van de politie bij de moord op twee kinderen in Aalst vorige week vrijdag. Een moeder had toen haar twee kinderen gedood.

De twee halfbroers van 7 en 8 jaar oud kwamen volgens het onderzoek om het leven door "herhaaldelijk zwaar traumatisch geweld". Nog volgens de vaststellingen hadden de jongens zich hevig verzet.

Vooraf was er veel lawaai en was er veel geschreeuw te horen. Een buurtbewoner had de politie verwittigd maar de patrouille stelde geen geluidsoverlast meer vast toen die passeerde en de patrouille vertrok.

De moeder van de twee kinderen is aangehouden en naar de psychiatrische afdeling van de gevangenis gebracht. Volgens de politie lijdt de vrouw aan waanvoorstellingen. Het parket van Dendermonde wil onderzoeken of de politie toen niet meer had kunnen doen.