Schoot agent Londerzeel uit wettige zelfverdediging?

Het parket van Brussel heeft een onderzoek geopend naar de omstandigheden van een schietpartij in Londerzeel gisteravond, waarbij een wijkagent een man heeft doodgeschoten.

De neergeschoten man was eerder met een of meerdere vuurwapens naar het huis gegaan waar de huidige vriend van zijn ex-vrouw woont. De man heeft de vriend van zijn ex neergeschoten, maar die heeft de schietpartij overleefd.

Toen de politie ter plaatse kwam, is de gewapende man zijn auto ingevlucht nadat hij eerst een schot heeft gelost op de agenten. Toen de man in zijn auto zat, heeft hij zijn raampje naar beneden gedaan en een vuurwapen op de agenten gericht. Een van de agenten meende een geluid te horen dat leek op een schot en heeft dan zelf 6 schoten gelost in de richting van de man en de auto. Een van de kogels trof de gewapende man in het hoofd. Hij is ter plaatse overleden.

Het parket onderzoekt de zaak. Volgens een woordvoerder van het parket is het nog niet duidelijk of de agent handelde uit wettige zelfverdediging.