Vrouw steekt 8 kinderen neer in crèche in Shanghai

In de Chinese havenstad Shanghai zijn bij een aanval op een kinderdagverblijf 8 kinderen gewond geraakt. Een vrouw ging wild te keer met een mes. Ze kon gevat worden door de politie.

De vrouw is een voormalig personeelslid van het kinderdagverblijf. Ze drong iets na 12 uur de crèche binnen. Acht kinderen tussen 3 en 4 jaar liepen verschillende messteken op. De kinderen werden naar het ziekenhuis gebracht, maar niemand verkeert nog in levensgevaar. De politie kon de vrouw vrijwel meteen vatten. Ze werd recent nog behandeld voor psychische problemen.

Het is niet de eerste keer dat er in Chinese kinderdagverblijven kinderen aangevallen worden. Vorig jaar in maart stak een dokter 8 kinderen dood. Hij werd voor de criminele feiten geëxecuteerd. Enkele maanden later werden nog 7 kinderen en 2 volwassenen doodgestoken in een crèche. De dader pleegde nadien zelfmoord.

De aanvallen maken dat de beveiliging sterk in vraag wordt gesteld. Maar de meeste kinderdagverblijven en scholen staan zelf in voor de veiligheid en beschikken niet over de nodige middelen.