Weekwinnaar Retroquiz, week 7

De voorlaatste week van de Retroquiz zit er op. Dat vieren we met een sigaar. Op 17 augustus 1998 gaf de toenmalige Amerikaanse president Bill Clinton zijn slippertje met Monica Lewinsky toe.

De winnaar van week 6

...

Blijf meespelen met onze Retroquiz. Elke week wordt er een verrassingsprijs verloot onder een van de deelnemers. Op het einde van de zomer geven we aan de deelnemer met de hoogste score een iPad weg.

De vorige winnaars

Winnaar week 1: Kris Muylle uit Gistel

Op 8 juli vierde Andy Fletcher van de band Depeche Mode zijn 50e verjaardag. De weekprijs van week 1 was de cd/dvd van Depeche Mode, "Some great reward" (re-release uit 2006).

Winnaar week 2:

Op 16 juli zou Ginger Rogers 100 jaar geworden zijn. Daarom gaven we een dvd van de film "Top hat" weg, een van de films waarin ze schittert aan de zijde van Fred Astaire.

Winnaar week 3:

We gaven het boek "Rembrandt mijn vader" van Bert Natter weg. Op 20 juli 1656 werd Rembrandt failliet verklaard. In het boek leest Rembrandt hoe zijn zoon over hem denkt. Niet alleen zijn successen, maar ook de schandalen en schulden komen aan bod.

Winnaar week 4:

30 jaar geleden, op 29 juli traden Charles en Diana in het huwelijk. Over Diana zijn er sindsdien boeken vol geschreven. Wij gaven het boek "Dicht bij Diana weg", geschreven door haar butler Paul Burrell.

Winnaar week 5:

We herdachten de onafhankelijkheid van Jamaica in 1962. Tijd om uzelf de rastafarilook aan te meten. We schonken daartoe een rastapruik aan onze winnaar.

Winnaar week 6:

Er viel een cd uit onze prijzenkast, de cd "News of the world" van Queen. 25 jaar geleden, op 9 augustus, gaf Freddie Mercury zijn laatste concert met Queen. Hij overleed in 1991.