1 verdachte in moordzaak Schellebelle vrij

Een verdachte in de moordzaak in Schellebelle, een deelgemeente van Wichelen, wordt weer vrijgelaten. Het gaat om de hoogzwangere nicht van het slachtoffer die ook de vriendin is van de man die geschoten heeft.

Het slachtoffer is een 37-jarige aannemer uit Schellebelle. Hij is vorige maand doodgeschoten voor het huis van zijn vader, vermoedelijk in diens opdracht.

Volgens de advocate van de vrijgelaten verdachte heeft zijn cliënte geen actieve rol in de zaak gespeeld. "Ze heeft verklaard dat ze op de hoogte was van het moordplan, maar ze heeft onvoldoende gedaan om de feiten te verhinderen. Haar valt dus mogelijk alleen schuldig verzuim te verwijten", luidt het.

In de zaak zijn zeven mensen opgepakt, onder wie de vader en de zus van het slachtoffer. De voorbije dagen zijn nog twee nieuwe verdachten opgepakt en aangehouden. Het gaat om twee mannen van 32 en 36 jaar oud. Zij zouden het wapen geleverd hebben en worden beschuldigd van medeplichtigheid.