50 jaar Golden Earring in museum in Den Haag

In het Haags Historisch Museum in Nederland wordt de laatste hand gelegd aan de tentoonstelling "Golden Earring - Back home". De expo focust op het 50-jarige bestaan van de meest succesvolle rockgroep uit Nederland.

De Hagenezen George Kooymans en Rinus Gerritsen richten in 1961 een rockgroep op. Samen met Barry Hay en Cesar  Zuiderwijk zou hun groep onder de naam Golden Earring wereldberoemd worden.

Golden Earring scoorde hits met de nummers "Radar love" en "Another 45 miles". Met de single "Twilight zone" stonden ze in 1982 op de eerste plaats in de Amerikaanse hitparade.

De tentoonstelling in Den Haag is getiteld "Golden Earring - Back home". ""Back home" (1970) is de naam van de eerste plaat van de band in de huidige samenstelling", motiveert conservator Marco van Baalen de titel van de expo.

Het museum toont niet alleen elpees, affiches, oude foto's, posters en andere parafernalia van Golden Earring. Er zijn ook beelden van optredens en een drumstel van Cesar Zuiderwijk te zien. Er wordt ook gefocust op de band die nog steeds "alive and kicking" is. Op de expo wordt ook de affiche getoond van de nieuwe tournee die Golden Earring op 9 september aanvat in Tiel in Nederland. De band werkt ook aan een nieuw album.