"Aardbeving-bruid" zocht haar verloofde

Het was even schrikken voor de New Yorkers vorige week toen de aarde er begon te beven. Velen vluchtten de straat op. Daar zagen ze ook een jonge bruid ietwat vertwijfeld en met de gsm in de hand rondrennen. Het leek alsof ze in paniek geslagen was door de aardbeving, terwijl juist de omstanders eerder rustig het natuurfenomeen ondergingen. Toch was er wel degelijk een reden voor haar onrust: waar was haar verloofde?

Valeriya Shevchenko zat in de City Clerk’s Office te wachten op haar verloofde toen de aardbeving plaatsvond. "Plots vertelden ze ons dat we het gebouw moesten verlaten. Maar ik had niets gevoeld, dus vroeg ik wat er gaande was. Een veiligheidsagent vertelde me dat er een aardbeving geweest was. Ik was zo bang dat mijn huwelijk niet zou kunnen doorgaan", aldus de 18-jarige in New York Post.

"Woest en van de kaart"

Ze pakte haar bruidsjurk bij elkaar en met de gsm in de hand rende ze doorheen de straten, op zoek naar haar verloofde die met de trein zou arriveren. Shevchenko: "Ze meldden me dat de trein had moeten stoppen. Maar mijn verloofde zat op die trein! Ik ben helemaal naar het station gerend om te zien of hij ok was. Want ik bleef maar bellen, maar kreeg geen contact. Ik was zo bezorgd."

Uiteindelijk zag ze haar vriend staan, die toegaf dat ze "woest en van de kaart was". Maar de boosheid ging als snel over in geluk: "Toen ik hem daar in zijn maatpak zag staan, was hij zo knap", aldus de bruid.

Ruim een uur later dan gepland werd uiteindelijk het huwelijk voltrokken. Een dag later gingen de foto’s en filmpjes van Shevchenko de wereld rond en kreeg ze de bijnaam "Earthquake Bride". In onderstaand filmpje kunt u haar zien rennen tussen 0:02 en 0:30.

lees ook