"Mijn huis is afbraakrijp en onbewoonbaar"

De Canadese zanger en rockmuzikant Sebastian Bach is niet ontsnapt aan de vernietigende gevolgen van de doortocht van de orkaan Irene in het oosten van de Verenigde Staten. Het huis van de voormalige frontman van Skid Row in New Yersey is "afbraakrijp".

"Ik ben echt in shock. Ik ben er helemaal kapot van dat mijn huis van de voorbije 21 jaar verwoest, afbraakrijp en onbewoonbaar is", meldt Bach op de microblogsite Twitter. Na de doortocht van Irene was er een deel van een brug weggespoeld en in zijn garage terechtgekomen. Zijn huis is tot op de fundamenten vernield.

Bach was van 1987 tot 1996 zanger van hardrockact Skid Row. De band is vooral in de VS populair en had hits met "18 and life" en "Youth gone wild". In 1996 had Sebastian Bach  zonder medeweten van de andere bandleden een concert in het voorprogramma van Kiss geboekt.

"Een voorprogramma van Kiss weiger je niet", was zijn motivatie. Na een conflict over dat concert stapte Bach op bij de groep. Vier jaar later zou Skid Row zonder Bach het voorprogramma van Kiss spelen tijdens de wereldtournee van Kiss. Bach treedt nog steeds wereldwijd op als solo-artiest.