"We zijn als een goede fles champagne"

De Britse comedyserie "Absolutely fabulous" keert terug. Om de twintigste verjaardag van de reeks te vieren, kruipen Jennifer Saunders en Joanna Lumley nog eens drie speciale afleveringen lang in de huid van Edina en Patsy.

De nieuwe afleveringen spelen zich af in 2012, het jaar van de Olympische Spelen in Londen. Op dat grandioze evenement willen Edina en Patsy natuurlijk niet ontbreken. De laatste van de drie speciale afleveringen speelt zich af tijdens de Spelen.

De opnames voor de drie speciale afleveringen zijn vorige week al begonnen in Londen. "Het leek wel of er niets veranderd was", zegt Jennifer Saunders. "Het regende".

"We hopen dat we zijn als een goede fles champagne: dat we beter worden met de jaren zonder ook maar iets van onze sprankel te verliezen".

Naast Jennifer Saunders en Joanna Lumley doet ook de rest van de vertrouwde cast mee: Julia Sawalha als Edina's wijze dochter Saffy, June Whitfield als Edina's moeder en Jane Horrocks als Bubble, de assistente van de dames.

"Absolutely fabulous" was van 1992 tot 2003 te zien op de BBC. Bij ons werd de serie uitgezonden op Canvas.