Bassie en Adriaan ontdekken nieuwe media

Bassie en Adriaan maken binnenkort hun rentree als personages in een 3D-animatie. Dat hebben de rechtenhouders van het Nederlandse acrobatenduo bekendgemaakt. In november wordt een spel voor iPad gelanceerd met de personages Bassie en Adriaan.

Het is de bedoeling dat de 3D-animatiesvan de game-app de basis vormen voor een tekenfilmserie rond het duo. In het spell moeten Bassie en Adriaan allerlei opdrachten vervullen.

De broers Bas en Aad van Toor hebben ongeveer 25 jaar opgetreden als clown Bassie en acrobaat Adriaan in het circus en op televisie. Beide acteurs zullen ook meewerken aan de ontwikkeling van de nieuwe producten.

"We willen een hele nieuwe generatie kennis laten maken met Bassie en Adriaan en de tijdloze personages veiligstellen voor de toekomst", meldt producent Sjef Scholte.