Bluesman David "Honeyboy" Edwards overleden

De Amerikaanse bluesmuzikant David "Honeyboy" Edwards is op 96-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een hartaanval. Edwards was een van de laatste vertegenwoordigers van de Delta blues, waarin elektrische (slide)gitaar en harmonica dominant zijn.

David "Honeyboy" Edwards begon zijn carrière op 14-jarige leeftijd in de groep van Big Joe Williams. Hij speelde ook samen met onder anderen Robert Johnson, Charley Patton, Tommy Johnson en Johnny Shines.

Edwards was een van de muzikanten die in de jaren 40 door Alan Lomax werden opgenomen voor het archief van de nationale bibliotheek van de VS.Vorig jaar werd hij gelauwerd met een Grammy Award voor zijn gehele carrière.

Edwards bleef optreden tot april dit jaar. De optredens voor deze zomer werden geannuleerd om gezondheidsredenen. "David "Honeyboy" Edwards is maandag in zijn woning in Chicago naar de "blueshemel" vertrokken", klinkt het in een boodschap op zijn website. Edwerds was 96 jaar oud en overleed aan de gevolgen van een hartaanval.