Dansen in een grafkuil leidt tot ontslag

Om gratis tickets te winnen voor een plaatselijk muziekfestival werd aan kandidaten gevraagd een ludiek filmpje te maken en dit op het internet te publiceren. Christopher Redd, een grafdelver op de Grand Junction-begraafplaats in Mesa County, Colorado (VS), dacht met zijn filmpje een grote kans te maken: met een schop als gitaar lipte hij een nummer in een grafkuil, waarbij het leek alsof hij op een doodskist stond. Toen de beelden de politie bereikten, begon deze de zaak te onderzoeken. Dat leidde vorige week tot het ontslag van Redd.

Nochtans beweert de 27-jarige Redd in The Daily Sentinel dat zijn "optreden" goedgekeurd was door een overste. Bovendien ontkent hij dat het om een echte doodskist ging: "Het was een lege betonnen opbergkluis. Het filmpje werd ook alvorens een begrafenis plaatshad, gemaakt. " Familieleden van een vrouw die er op 23 juli begraven was, beweerden nochtans dat het filmpje na die begrafenis opgenomen was. Op basis van hun verklaringen werd met een onderzoek gestart.

Aan de hand van onder meer beelden die Redd op zijn Facebook-pagina gepubliceerd had, besliste zijn werkgever vorige week om Redd te ontslaan. De politie zelf beweerde de zaak verder te onderzoeken, waardoor de mogelijkheid blijft bestaan dat Redd vervolgd kan worden voor heiligschennis.

Redd won uiteindelijk geen gratis tickets voor het Rock Jam Festival, volgens hemzelf omdat hij nagelaten had het filmpje op YouTube te publiceren.

lees ook