Excuses van Strauss-Kahn aan personeel IMF

Op de zetel van het Internationaal Muntfonds (IMF) in Washington heeft de voormalige topman Dominique Strauss-Kahn zijn excuses aangeboden voor het incident met een kamermeisje in een hotel in New York.

Strauss-Kahn was speciaal naar Washington gekomen om afscheid te nemen van het personeel van het IMF. Volgens hem waren de jaren bij die instelling (2007-2011) de meest boeiende uit zijn carrière. DSK was volgens getuigen ook erg emotioneel.

Strauss-Kahn wou zich bij het personeel komen verontschuldigen voor de schade die het IMF heeft opgelopen door het incident met een kamermeisje uit het Sofitel-hotel in New York. Dat meisje heeft hem beschuldigd van verkrachting, maar die zaak is inmiddels geseponeerd omdat haar getuigenis als wankel wordt beschouwd.

DSK is nu opnieuw een vrij man en zal wellicht spoedig terugkeren naar Frankrijk. De rechtszaak is echter nog niet helemaal van de baan en het imago van Strauss-Kahn is nog meer geschaad nu ook andere berichten over handtastelijkheden en aanrandingen naar boven zijn gekomen.

Aan de top van het IMF is Strauss-Kahn inmiddels vervangen door de voormalige Franse minister van Financiën Christine Lagarde (links).