Lesbiennes aangevallen in Brussel

Op de Brusselse Lemonnierlaan is zaterdagvoormiddag een stel lesbiennes het slachtoffer geworden van een brutale agressie. Eén van de vrouwen liep een gebroken neus en een hersenschudding op. Het zou gaan om een geval van homohaat.

De twee vrouwen van 25 en 33 jaar deden hun verhaal vanmorgen in het Radio1-programma Peeters en Pichal.

Volgens het tweetal liepen ze zaterdagochtend hand in hand over de Lemonnierlaan toen een man naar hen toe kwam en hen aanviel. De man sloeg de oudste van de twee en trok aan haar haar.

Toen haar vriendin tussenbeide wou komen, gaf hij haar verschillende klappen in het gezicht. De vrouw viel op de grond, en werd dan nog twee keer met het gezicht tegen het trottoir geslagen. Ze liep daarbij een gebroken neus en een hersenschudding op.

De twee vrouwen konden aan hun aanvaller ontkomen door in een winkel binnen te vluchten. Daar waarschuwden ze de politie.

Niet eerste geval van geweld tegen homo's

Omdat de man zijn slachtoffers niet beroofde, denken de vrouwen dat de aanval ingegeven werd door homohaat.

De Brusselse politie heeft een pv opgesteld en onderzoekt de zaak, maar zegt dat er nog geen duidelijkheid is over het motief voor de aanval.

In juni werd op de Brusselse Anspachlaan een man zwaar toegetakeld omdat hij homo is. Omstanders probeerden hem te wurgen. Toen de man zijn toevlucht zocht in een pitazaak werd hij daar in elkaar geslagen.