Parkwachters in Yellowstone-park jagen op grizzly

Parkwachters in het Amerikaanse nationale park Yellowstone proberen een grizzlybeer te vangen die vorige week een kampeerder heeft gedood. Het lichaam van de 59-jarige John Wallace werd vrijdag gevonden door wandelaars in de buurt van een gebied waar veel beren leven. Parkwachters hebben vallen uitgezet.

Als de beer wordt gevonden, zal die worden afgemaakt, omdat het niet duidelijk is of hij zich alleen maar verdedigde. Er waren ook geen getuigen van de aanval.

Het zou evenwel niet om de beer gaan die in juli al een wandelaar doodde. Toen wilde een vrouwtjesbeer haar twee jongen beschermen. De berin werd dan ook niet gedood.

Eerder van de maand werd al een grizzly afgemaakt omdat die een wandelaar aanviel die even rustte nabij het Yellowstone-meer. De man raakte niet gewond.

In Yellowstone komen jaarlijks ruim drie miljoen bezoekers. De twee dodelijke aanvallen dit jaar zouden eerder zeldzaam zijn. De aanval in juli was de eerste dodelijke door een beer in het park sinds 1986. Yellowstone-park strekt zich over drie Amerikaanse staten -Wyoming, Montana en Idaho- uit en is de thuis van meer dan 600 beren.