Politieagent vuurde uit wettige zelfverdediging

De politieman die zondagavond een man heeft doodgeschoten in Londerzeel, is niet in verdenking gesteld. Volgens de onderzoeksrechter zijn er voldoende aanwijzingen dat de man vuurde uit wettige zelfverdediging. De agent schoot op de man, omdat die hem bedreigde.

Het slachtoffer, een vijftiger, had eerder zijn ex-vriendin en haar nieuwe vriend aangevallen. Hij mishandelde zijn ex en schoot de nieuwe vriend in zijn been, maar de man overleefde de aanval.

Toen zondag de politie voor de schietpartij ter plaatse kwam, is de gewapende man zijn auto ingevlucht nadat hij eerst een schot had gelost op de agenten.

Toen de man in zijn auto zat, heeft hij zijn raampje naar beneden gedaan en een vuurwapen op de agenten gericht. Een van de agenten meende een geluid te horen dat leek op een schot en heeft dan zelf 6 schoten gelost in de richting van de man en de auto. Een van de kogels trof de gewapende man in het hoofd. Hij overleed ter plaatse.