Sidi Larbi Cherkaoui is beste choreograaf

Sidi Larbi Cherkaoui is door het gerenommeerde Duitse danstijdschrift Tanz uitgeroepen tot de beste choreograaf van het jaar. "Het werk van de Antwerpse choreograaf is adembenemend", vindt het tijdschrift.

De prijs wordt toegekend door tientallen danscritici uit heel Europa. Drie jaar geleden kreeg Cherkaoui al eens dezelfde prijs van Tanz, dat toen nog Ballet-Tanz heette.

Sidi Larbi Cherkaoui (35) studeerde aan P.A.R.T.S, de dansschool van Anne Teresa De Keersmaker en danste o.a. bij Les Ballets C de la B. Sinds 2010 heeft hij zijn eigen dansgezelschap, Eastman, dat opereert onder de vleugels van deSingel in Antwerpen.

Cherkaoui werd de laatste jaren al meermaals bekroond. Zo kreeg hij voor zijn voorstelling "Babel" vorig jaar nog twee Britse prijzen.