Treurende hond heeft nieuw baasje

Een foto zegt vaak meer dan duizend woorden. Eind vorige week werd dit opnieuw bewezen tijdens de begrafenisdienst van de in Afghanistan gedode onderofficier Jon Tumilson. Terwijl 1.500 aanwezigen om zijn dood treurden, was het de hond van de 35-jarige Navy Seal die het hart het meest beroerde. Tijdens de dienst lag labrador Hawkeye al wakend bij diens doodskist, waaruit bleek dat ook voor hem het afscheid zeer zwaar viel.

Jon Tumilson was een van de 38 soldaten die op 6 augustus bij een helikoptercrash in Afghanistan om het leven kwam. Vorige vrijdag werd hij begraven in Rockford, Iowa, en het was vooral zijn hond die de aandacht trok.

Nicht Lisa Pembleton: "Ik voelde me genoodzaakt deze foto te delen met de rest van de familie die niet kon zien wat ik zag. “ Ze publiceerde de foto op Facebook, ook als eerbetoon aan haar overleden neef: “Hem omschrijven als een wonderbaarlijk persoon doet hem eigenlijk geen recht. Zijn verlies is onmeetbaar."

Velen vroegen zich af wat er na de begrafenis met Hawkeye zou gebeuren. Dit weekend liet een vriendin via Facebook weten dat "Hawkeye bij testament werd overgeleverd aan een van de beste vrienden van Jon. Dezelfde die op de hond paste wanneer Jon deelnam aan een overzeese militaire operatie." Het bericht werd later ook bevestigd op nieuwszender Fox News.

Deze vriend, Scott Nichols, had tijdens de dienst de aanwezigen nog toegesproken met: "Jon had meer schrik dat zijn ouders zouden sterven dan dat hij zelf gedood zou worden."

lees ook