"Ondergoed met diamanten is vooral pijnlijk"

Het moet een van de hoogtepunten zijn in de carrière van een fotomodel: de jaarlijkse voorstelling van de met diamanten versierde "Fantasy Bra", ontworpen door het bekende lingeriemerk Victoria’s Secret. Deze eer, die slechts weggelegd is voor enkele topmodellen, viel in 2007 te beurt aan de toen 24-jarige Selita Ebanks. Maar het dragen van slip en bh met diamanten bleek geen sinecure.

Het ondergoed dat Ebanks droeg was bedekt met diamanten, robijnen, smaragden en gele saffieren. Allemaal samen goed voor ruim 3 miljoen euro. "Het feit dat ik zo’n duur ondergoed moest dragen, schrikte me helemaal niet af. Maar pijn dat dat deed. Ik had helemaal geen ervaring met diamanten dragen op mijn kruis. Het leek alsof ik wandelde en me tegelijkertijd kraste", herinnert het model zich op de nieuwswebsite Huffington Post.

"Dit had helemaal niets te maken met sexy. Niemand wil haar eigen vagina beschadigen. Het was geen overtuigend argument om aan een man te geraken. Geen enkele man wil een gekraste vagina", besluit Ebanks. Nochtans werd het diamanten ondergoed door de groten der kledingindustrie gedragen, zoals Claudia Schiffer (1996), Tyra Banks (1997 en 2004), Heidi Klum (1999, 2001 en 2003) en Gisele Bündchen (2000 en 2005). Vorig jaar was de eer, voor de tweede keer, weggelegd voor Adriana Lima.

lees ook