"The smile sessions" verschijnen alsnog op cd

In het najaar wordt de cd "The smile sessions" uitgebracht door platenmaatschappij EMI. Het album bevat de originele opnames van de Beach Boys onder leiding van Brian Wilson voor de lp "Smile" uit 1966 en 1967.

"Smile" moest in de jaren 60 de opvolger worden van het succesvolle album "Pet sounds" van de Beach Boys. Begin 1967 stortte frontman en zanger Brian Wilson in, door het belastende werkritme dat hij zichzelf oplegde en overmatig druggebruik.

Het album "Smile" werd nooit afgewerkt door de Beach Boys en de opnames werden door de platenmaatschappij opgeborgen.

In 2004 nam Brian Wilson "Smile" op als soloartiest. Eind oktober zullen de originele opnames uit de jaren 60 verschijnen op een cd. "The smile sessions" wordt uitgebracht bij EMI. De cd bevat niet alleen de originele opnames, maar ook discussies die de bandleden voerden in de studio en alternatieve versies van de nummers.