"Vlaams regeerakkoord wordt uitgevoerd"

Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) herhaalt dat het Vlaams regeerakkoord voor wat hem betreft zal worden uitgevoerd. Hij stelt N-VA-voorzitter Bart De Wever gerust, die maandag had geëist dat het regeerakkoord zou worden gerespecteerd door de coalitiepartners die deelnemen aan de federale formatiegesprekken.

"Het Vlaams regeerakkoord, afgesloten met deze coalitiepartners, is heel duidelijk. Ik zal dat regeerakkoord uitvoeren samen met die coalitiepartners", verzekert Peeters.

Maandag had N-VA-voorzitter Bart De Wever, die niet langer deelneemt aan de formatiegesprekken voor een federale regering, nog geëist dat zijn coalitiepartners in de Vlaamse regering het Vlaamse regeerakkoord niet zouden ondergraven door "toegevingen" te doen aan de Franstalige partijen.

De N-VA wil niet dat begrotingsoverschotten op Vlaams niveau worden afgeroomd door het federale niveau. Als het van Kris Peeters afhangt, mag de N-VA-voorzitter op zijn beide oren slapen.