Doek valt voor restaurant d'Hoogeschool

Jelle Temmerman van restaurant d'Hoogeschool in Leuven jeeft het faillissement aangevraagd. De eerste winnaar van het VTM-programma "Mijn restaurant" sluit de deuren omdat zijn restaurant niet rendabel is.

Restaurant d'Hoogeschool in Leuven opende in maart 2008 de deuren in Leuven. Kok Jelle Temmerman won het eerste seizoen van "Mijn restaurant" samen met zijn moeder. Het restaurant uitbaten bleek niet rendabel te zijn.

"Ik heb aan dit restaurant alleen maar geld verloren. Ik wou alles officieel doen, maar dat is blijkbaar niet mogelijk. Ik heb me einde 2009 laten begeleiden voor de boekhouding, maar het werd onhoudbaar", aldus Temmerman in De Standaard en Het Laatste Nieuws.

Van alle restaurants in drie seizoenen "Mijn restaurant" is alleen Karnivale in Aalst, de winnaar van seizoen drie, nog open. Het vierde seizoen van het succesvolle tv-programma is deze week van start gegaan bij VTM.