Grigorieva krijgt 520.000 euro van Gibson

De Amerikaanse acteur Mel Gibson moet zijn ex-vrouw Oksana Grigorieva 520.000 euro betalen in het kader van een akkoord over het gedeelde hoederecht over hun dochtertje Lucia. Dat heeft een rechter in Los Angeles beslist.

Daarnaast bepaalde de rechter dat geen van beiden een boek over de ex-partner mag schrijven. Gibson en Grigorieva hadden een tumultueus huwelijk. De acteur ontsnapte ternauwernood aan een gevangenisstraf nadat hij van echtelijk geweld was beschuldigd.

Grigorieva had naar verluidt op een veel grotere financiële compensatie gerekend en ze wilde ook het bezoekrecht van Gibson beknotten. Deze uitspraak betekent het einde van een lange vechtscheiding.

Gibson speelde mee in "Braveheart" en "What women want". Recent was hij nog te zien in "The beaver", een film van Jodie Foster. Toch kwam hij de afgelopen jaren vooral in het nieuws met berichten over zijn vechtscheiding.