Karim Van Overmeire treedt toe tot de N-VA

Karim Van Overmeire, in een vorig leven Vlaams parlementslid voor het extreemrechtse Vlaams Belang, treedt officieel toe tot de Nieuw-Vlaamse Alliantie (N-VA). Van Overmeire stapte vorig jaar uit Vlaams Belang uit onvrede met de partijstrategie.

Sindsdien zat Van Overmeire als onafhankelijke in het Vlaams Parlement. Samen met zijn beweging "Aalst, Anders & beter", was hij al maanden aan het praten met de N-VA om een lijst in te dienen bij de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar. Die gesprekken zijn nu afgerond.

Van Overmeire treedt meteen ook toe tot de fractie van de N-VA in het Vlaams Parlement, die voortaan 17 leden telt. Zijn lotgenoten van Aalst, Anders & Beter, onder wie Sally Van den Bergh (ex-LDD), treden samen met hem toe tot de N-VA.

Volgens Kamerlid Sarah Smeyers (N-VA) is dit alles een belangrijke versterking van de Aalsterse partijafdeling van de N-VA.

Nu de N-VA in veel gemeenten niet langer in kartel met CD&V naar de kiezer trekt, is de partij op zoek naar nieuwe sterkhouders. Zo meldde De Morgen gisteren dat de Antwerpse schepen Ludo Van Campenhout zich bij de N-VA aansluit. Die stapte vorig jaar uit Open VLD na een dispuut met de partijtop over de Oosterweelverbinding.