Libische rebellen arresteren een minister

In Libië zeggen de opstandelingen dat ze de minister van Buitenlandse Zaken van kolonel Khaddafi gearresteerd hebben. Saif Al-Islam, een van de zonen van Khaddafi, heeft intussen opgeroepen tot een "uitputtingsslag" tegen de rebellen.
Minister Obeidi is nog premier van Libië geweest.

De rebellen zouden de minister opgepakt hebben op zijn boerderij in een voorstad van Tripoli. Abdelati Al-Obeidi was eind maart minister van Buitenlandse Zaken geworden, na het overlopen van de vorige minister, Moussa Koussa. Obeidi is ook nog premier van Libië geweest.

"Uitputtingsslag"

Een van de zonen van Khaddafi, Saif Al-Islam, heeft de Libiërs intussen opgeroepen tot een "uitputtingsslag" tegen de rebellen. Hij deed dat in een boodschap op een Syrische satellietzender.

Saif zei dat hij zich een voorstad van Tripoli bevond en voegde er nog aan toe "dat de overwinning nabij is".

Een andere zoon van Khaddafi, Saadi, zou dan weer met de rebellen praten over zijn overgave, met de toestemming van zijn vader. Er is echter verwarring over die boodschap: volgens andere berichten zou Saadi tegengesproken hebben dat hij zich wil overgeven.