Opnieuw een Vlaams schooltje in Schaarbeek

In de Brusselse gemeente Schaarbeek gaat, na 33 jaar, opnieuw een Nederlandstalig gemeentelijk kleuter- en basisschooltje open. Daarmee bieden nu 12 van de 19 Brusselse gemeenten Nederlandstalig gemeenteonderwijs aan.
De kinderen konden vandaag al een kijkje nemen.

In 1978 besliste de toenmalige Franstalige FDF-burgemeester Roger Nols dat er geen plaats meer was voor een Nederlandstalige gemeenteschool. Maar nu subsidieert het grotendeels Franstalige gemeentebestuur toch een nieuw Nederlandstalig schooltje, omdat de nood aan Nederlandstalig onderwijs in Schaarbeek te groot is.

Er zijn in Brussel nog heel wat gemeenten waar geen Nederlandstalig gemeenteonderwijs bestaat. Dat is het geval in Elsene, Etterbeek, Ganshoren, Oudergem, Ukkel, Sint-Gillis en Watermaal-Bosvoorde.