WikiLeaks getroffen door een cyberaanval

De beruchte klokkenluiderssite WikiLeaks is het slachtoffer geworden van een cyberaanval. Dat maakte WikiLeaks bekend nadat het kritiek had gekregen over de verspreiding van duizenden nieuwe diplomatieke berichten.

"WikiLeaks.org wordt geviseerd door een cyberaanval", zo meldde de klokkenluiderssite gisteravond in een bericht op Twitter. De website zelf was ontoegankelijk. Het is niet duidelijk wie achter de cyberaanval zit.

Eerder was er commotie ontstaan over duizenden nieuwe gelekte vertrouwelijke diplomatieke documenten (de zogenoemde cablesuit de Verenigde Staten. Bij Buitenlandse Zaken in de VS klonk het dat WikiLeaks mensenlevens op het spel zette omdat de namen van de mensen die op basis van anonimiteit hadden gesproken, terug te vinden zijn. WikiLeaks ontkent dat het bronnen heeft onthuld.

De klokkenluiderssite WikiLeaks kwam eind vorig jaar onder vuur te liggen door het lekken van meer dan 250.000 geheime diplomatieke documenten die een ontluisterend beeld gaven van onder meer de Amerikaanse diplomatie en de operaties in Irak en Afghanistan.