Winnaars van het boek "Hof van assisen"

VRT-journalist en schrijver Louis van Dievel heeft een nieuwe roman uit, "Hof van assisen". Volgende vijf winnaars wisten dat Jef Vermassen tot nog toe 14 vrijspraken bekomen heeft voor het hof van assisen. Zij krijgen een exemplaar van het boek thuis gestuurd.

Winnaars

Silke Van de Walle (Desteldonck)

Lieve Willaert (Bornem)

Ingrid Van Hauwaert (Ingelmunster)

Thomas Van Leemputten (Antwerpen)

Giovanni Van Avermaet (Huivelde)

Hof van assisen

In een kraakpand in de Antwerpse haven wordt drugshoertje Bieke Segers gewurgd teruggevonden, met de eenbenige drugsdealer Gommaar Meganck boven op haar.

De man is bewusteloos en blijkt een hartaanval te hebben gehad. Hij kan zijn betrokkenheid – en schuld? – bij de dood van Bieke Segers niet ontkennen.

Hof van assisen volgt à charge en à décharge het assisenproces tegen Meganck. Waar is de prothese gebleven? Wat is de rol van de Russen? Hoe zal de jury beslissen? Kan Meganck zijn straf ontlopen? Hoe zal advocaat Loos zijn pleidooi voeren? En de belangrijkste vraag: zal gerechtigheid geschieden?