Brouwerij Huyghe wint prijs in China

De brouwerij Huyghe uit Melle heeft met het bier Delirium Nocturnum goud gewonnen op het International Beverage Exposition and Competition in de Chinese stad Shenzhen. Huyghe heeft eerder ook al internationale prijzen gewonnen.

Aan de wedstrijd in Shenzhen, niet ver van Hongkong, namen meer dan 400 brouwerijen uit alle delen van de wereld deel. Delirium Nocturnum kreeg daarbij goud. Delirium Noctornum is een donker bier dat hergist in de fles, gemaakt met drie soorten gist en vijf verschillende moutsoorten.

Het is niet de eerste keer dat Huyghe internationaal bekroond wordt. Eerder pakte het ook al prijzen met de bieren Delirium Tremens en het bier Guillotine.

Huyghe met wortels in 1654 produceert allerlei soorten bier zoals de versies van Delirium, maar ook Campus, Sint-Idesbald, Artevelde en Blanche des Neiges.

Vier op de vijf bieren wordt overigens in het buitenland verkocht. De omzet van Huyghe is in het eerste semester overigens met 43% gestegen.