Havenlaan wordt heraangelegd, zoals gepland

De Brusselse regering heeft beslist om de Havenlaan, tussen de Leopold II-laan en de Koninginnelaan, dan toch heraan te leggen zoals gepland. Vorige maand hadden onder meer minister-president Charles Picqué (PS) en staatssecretaris Bruno De Lille (Groen!) geopperd dat de plannen konden worden herbekeken.

De heraanleg houdt in dat de oude platanen vervangen worden en dat er beton komt in plaats van de kasseien. Momenteel is de Havenlaan "in een erbarmelijke staat voor zowel fietsers als voetgangers", schrijft Bruno De Lille op zijn website.

De bestaande plannen voor de heraanleg herbekijken had geleid tot te veel uitstel, schrijft De Lille. Hij betreurt dat destijds door de vorige Brusselse regering bij de opmaak van de plannen te weinig naar de omwonenden is geluisterd. Hij bestempelt de beslissing van vandaag als "een moeilijke, maar de minst slechte".

Ook minister Evelyne Huytebrouck en staatssecretaris Christos Doulkeridis, allebei van Ecolo, betreuren dat de Brusselse regering geen consensus heeft gevonden om de plannen te wijzigen.